Супа от сьомга с киноа
Продукти:
1 кг комплект сьомга за супа
дръжките на 2 кг червени чушки (или 2-3 червени чушки)
дръжките на 1 кг спанак
40-50 гр киноа
домашна зеленчукова подправка или кубче бульон
Приготвяне:
Сваряваме за няколко минути изчистените и измити рибни изрезки в подсолена вода.
Прецеждаме и внимателно почистваме рибата от кости. Когато изкормвам чушки заделям дръжките, внимателно под течаща вода отстранявам семките и нарязвам стърчащата мека и месеста част под самите семки - чудесна е за добавка в супи, защото е без люспи. Винаги, когато почиствам спанак също заделям дръжките, нарязвам ги и ги прибирам във фризера - отново прекрасна добавка в супите. В прецедения бульон сложих около една паничка изрезки от дръжки на чушки и около половин паничка дръжки на спанак. Добавям и киноата и зеленчуковата подправка и слагам на котлона за около 20 минути, после добавям рибата и оставям на котлона още 10 минути. Фантастична рибена супа се получи!
Интересна,а сигурна съм и много вкусна супичка,Веси!Вече супите ще са ни приоритет в тези дъждове......!Прегръдки:)!
ОтговорИзтриванеМиленче, ние си хапваме и лятото супички, но друго си е да те сгрее една гореща в дъждовното време.
ИзтриванеВеси, чудна сгряваща супа за студеното време! Преди дни приготвях голямо количество чушки, но не остана от чушките по дръжките. Изпозвах джаджа за измушване, и учудващо за мен се изчистиха лесно без отпадък. А спаначените дръжки не ми е хрумвало да отделям за супа. Винаги съм ги готвела заедно с листата. Усмихнат и спокоен ден!
ОтговорИзтриванеТеди, не съм обяснила правилно - става въпрос за онази част от дръжката, която остава под семките, тя е мека, стои леко като гъба, изрязвам я и нарязвам на ситно, от 1 кг чушки излиза една купичка, която слагам в супите. Баба ми навремето като пълнеше чушки с извара, махаше дръжките, оронваше семето и запушваше с така почистената дръжка чушката. После като махахме дръжката оглозгвахме и тази част и от там се сетих, че може да се ползва. Така получените изрезки са с аромат и вкус на чушка, но съвсем нежни и без люспа парченца.
ИзтриванеВесе, интересно, и аз така обичам да си хапвам меката част на чушкините дръжки! Много е вкусно онова, което става под семето. Но не ми е идвало на ума да го използвам като добавка за супи. Много добра идея ми даваш, непременно ще се възползвам! Благодаря ти за което!
ИзтриванеА супичката изглежда много апетитно!
Поздрави, Валя!
А, Валя, сега виждам:)
ИзтриванеЗначи имало още някой дето да папа дази "отпадъчна" част на чушките:))
Хайде, направи си и супа.
Изглежда чудесно!
ОтговорИзтриванеМмм:)
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванемного свежа супичка се е получила.И аз ползвам дръжките, даже и коренчетата на спанака.А тази мека част на чушките е прекрасна в супи.Скоро почиствахме пиперки и използвахме точно семенника, почистен от семките за готвене.
Поздрави !
Иха, не съм сама:)) Аз не само ползвам, но дори обичам тези дръжки, коренчета, семенници и т.н.:)) Коренчетата от спанак са дори любими у дома.
Изтриване