Супа от ярешко месо
Продукти:
Кокалите с част от месото на едно бутче
3-4 стръка пресен лук
1 морков
1 чушка
стиска киселец
5-6 листа цвекло
джоджен
девесил
фиде
1-2 яйца
кисело мляко
олио
Приготвяне:
Слагаме кокалите да се сварят хубаво. Обезкостяват се. Бульона се прецежда и се добавя месото и олио на вкус. Към тях слагаме нарязаните зеленчуци и зеленията. Варим до готовност. Добавяме фидето и след като и то уври застройваме внимателно с яйцето и млякото, като първо добавяме към тях от врящата смес, да изравним температурите и после обратно - в супата.
Много вкусна супа се получи.
Веси, много тача тази супичка! А при теб изглежда доста апетитно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМерси, Иван, от майстор на вкусотии, като теб - звучи ласкателно.
ИзтриванеИдвам..............
ОтговорИзтриванеХайде, де:))
ИзтриванеЯрешкото е от най-вкусните месца, за мен! Ама, от де:) ?
ОтговорИзтриванеПетя, така си е. Намират се все още по селцата ентусиасти, отглеждащи козички:)
ИзтриванеЧудно. Захлажда се, ще хапрваме супички. Друг е въпросът откъде ще търсим ярешко, като дойдат бръмбарите в главата ми;)Поздрав, Весе!
ОтговорИзтриванеАз мога и през жегата да хапвам супичка, Марте, даже си го правя редовно:))
ИзтриванеАма бръмбарите...може да укротиш и с агнешко, аз честно казано не правя много разлика във вкуса.