вторник, 7 април 2015 г.
АГНЕШКА СУПА С МАГДАНОЗ
Да ви подсетя за тази супа и да ви предложа още една много вкусна
АГНЕШКА СУПА С МАГДАНОЗ
/дори двамата неядящи магданоз я харесаха /
Продукти:
300-400гр. агнешко месо
сол
2-3 с.л. масло
1 връзка ситно нарязан зелен лук
1с.л. брашно
1 връзка нарязан магданоз
1 яйце
3-4 с.л. кисело мляко
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки късчета и се вари в студена вода. Посолява се. Когато е наполовина сварено леко се запържват в маслото зеленият лук, брашното и магданозът, сместа се разрежда с част от бульона и се изсипва в супата. Вари се до готовност на месото и супата се застройва с яйцето и киселото мляко.
*Рецептата е от стар великденски брой на "Кулинарен журнал за жената"
Тази рецепта и изпълнението и са стари, тази година не съм купувала още агнешко.
Весе, много обичам тази супичка. Но, аз й добавям още пресен девисил и джоджен. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПринципно и аз на агнешка супа слагам девисил и джоджен, а и една уникална подправка, но рядко намирам - калоферче. Но тук магданоза е повече и не търпи, тази си е само магданозена.
ИзтриванеЧудно. Не му се впрягай на Ванката
ОтговорИзтриванеМерси, Дзверче. Ааа, Иван е стар приятел, не му се впрягам, само казвам, защо в случая не съм сложила от тези подправки, а иначе той е голям майстор и мога само да се уча от него:)
Изтриване