Думата татлии съм чувала още като дете. Помня, че бях злояда, за разлика от сега:)), все това не исках, онова не исках, и честичко чувах "Какво искаш - татлии ли?". Никога не съм си задавала въпроса какво е това. Едва преди няколко години по кулинарните дръми интернетски попаднах на дискусия - оказа се, че татлиите са си нещо реално:)) Поразтърсих се за рецепта и попаднах на този блог. Направих ги естествено и се убедих, че думите на моите роднини никак не са били напразни - това си е нещо специално и много вкусно, макар направата да е лесна, вижте сами:
Татлии
Продукти:
250 гр масло
около 450 гр брашно
Сироп:
1,5 л вода;600 гр захарсока от един лимон
Приготвяне:
Водата със захарта завира и ври около час, да се получи гъст сироп. Върху охладените татлии се излива горещ сироп. Желателно да престоят поне 12 часа.
Приготвяне:
Никога не съм опитвала, но ако позволиш, ще се насладя на вкусните ти татлии, Весе. :)
ОтговорИзтриванеХубава и "(не)злояда" вечер ти желая. ;)
А, Гери - отдавна съм минала в другата крайност:)) Позволявам и още как да си куснеш малко сладост!
ОтговорИзтриванеВеси, извинявай, но нещо има срив в рецептата ти :)
ОтговорИзтриванеНе знам защо, Хриска, при мен си излиза...
ИзтриванеВесинка, чудни са тези сладки изкушения! Виж в продукти, в бързината си написала два пъти брашно. Черпя се с едно такова вълшебство!:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеО, Кате, благодаря ти, че си забелязала, единия продукт е масло, то хубава работа - два продукта и единия съм объркала,еее, оправих сега. Прегръдка!
ИзтриванеЧудесни са станали! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче, благодаря ти за оценката!
Изтриване