tag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post5053780053343640795..comments2024-03-22T10:09:10.279+02:00Comments on От тука до Калисто и обратно: Най-лесната и вкусна салата от доматиveselahttp://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-43275212419144667152015-10-25T22:41:23.616+02:002015-10-25T22:41:23.616+02:00Така е - и аз понякога отричам нещо, дори без да с...Така е - и аз понякога отричам нещо, дори без да съм опитала.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-91618549314000969472015-10-22T13:09:19.220+03:002015-10-22T13:09:19.220+03:00Всъщност, не, Весе, никога не съм слагала захар в ...Всъщност, не, Весе, никога не съм слагала захар в доматения сос, нито мисля някога да слагам. Обичам да киселичък и не ми е минавало през ума да унищожавам най-ценното му качество - киселинката в ястието, като слагам захар. Така че не вярвам да се възползвам от точно тази идея. Но пък, нали знаеш; "На вкус и на цвет товарища нет"... Ако на вас у дома ви е сладко така - да ви е сладко винаги! Валентинаhttps://www.blogger.com/profile/02358318007770649954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-51724876286432109192015-10-21T23:24:16.922+03:002015-10-21T23:24:16.922+03:00Айде - после сподели:)Айде - после сподели:)veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-60020340646562929952015-10-21T23:23:47.701+03:002015-10-21T23:23:47.701+03:00Ха, че не си ли слагала захар в доматен сос, за уб...Ха, че не си ли слагала захар в доматен сос, за убиване на киселината?<br />Освен това тук захарта е малко и не сладни в никакъв случай, а просто в комбинация със солта кара домата да си пусне всички сокове. Опитай, мисля, че ще ти хареса. <br />Аз лично пък предпочитам да не добавям оцет на домати, освен ако няма и друг зеленчук в салатата. Колкото до солта - за съжаление и аз съм от отбора с високото кръвно, но не мога да ям безсолно, никак не ми е вкусно, даже прекалявам понякога. Поздрави и за теб:)veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-70400705185833516922015-10-21T23:18:48.111+03:002015-10-21T23:18:48.111+03:00Ели, два квадрата земя да имам - и аз бих си насад...Ели, два квадрата земя да имам - и аз бих си насадила:) <br />Може би си права, по принцип за захарта, но тя тук е пренебрежимо малко количество, щипка просто, по-малко дори от количеството в едно кафе.<br />А пък и е вкусно, толкова пък да не мога да устоявам...veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-50020685383376863792015-10-21T23:15:41.420+03:002015-10-21T23:15:41.420+03:00Мда, особено, като са и първи:)Мда, особено, като са и първи:)veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-29671456506307864942015-10-21T23:15:15.678+03:002015-10-21T23:15:15.678+03:00Не знам за всички мъжОВе, Гери, но наш`те с тебе я...Не знам за всички мъжОВе, Гери, но наш`те с тебе явно са така:) Ще опитам и на шопска салата риган! Прегръдка!veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-47889385567075923952015-10-21T23:12:09.446+03:002015-10-21T23:12:09.446+03:00От всичко домашно може би най-много обичам доматит...От всичко домашно може би най-много обичам доматите, те са съвсем различни от купешките.<br />Но август и септември не можахме да стигнем до тях:) Но здраве да е. И аз харесвам ригана.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-69841948274846395752015-10-21T20:40:15.636+03:002015-10-21T20:40:15.636+03:00Аааа Весе, захар никога не съм слага в такава сала...Аааа Весе, захар никога не съм слага в такава салата. Тук още има от летните домати. Ще взема да опитам.<br />:)))) приятелче!Aurelia Nasirovahttps://www.blogger.com/profile/06481415412266451381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-40096445026685867942015-10-21T13:58:31.673+03:002015-10-21T13:58:31.673+03:00Право да си кажа, Весе, захар на домати не бих сло...Право да си кажа, Весе, захар на домати не бих сложила, дори и за опит. Още по-малко пък на домашни домати, които се предполага, че са достатъчно сладки и така. Аз слагам на салатата много малко сол заради мама, която се бори с високо кръвно. Затова пък добавям винен оцет. Ама кой както си е свикнал, ако ви харесва със захар... що не... Поздрави! ВаляВалентинаhttps://www.blogger.com/profile/02358318007770649954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-16567787234352918282015-10-21T09:40:44.735+03:002015-10-21T09:40:44.735+03:00Веси,
и ние произвеждаме всяка година домашни дома...Веси,<br />и ние произвеждаме всяка година домашни домати.Но не е хубаво да им се слага захар.И ще ти кажа веднага защо.Захарта спомага за увеличаване на киселините в стомаха.Затова много хора страдат от киселини.Използвай натуралния вкус на продукта, без да добавяш захар.Тя е изкуствено получен продукт.Навремето са я правили от захарно цвекло, но пак са извличали само захарното съдържание.Затова днес не са здрави хората, употребяват много изкуствена храна.Но иначе с риган салатката е чудесна.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-76313949512519552002015-10-21T09:27:41.594+03:002015-10-21T09:27:41.594+03:00Последните домати винаги са най-вкусни наистина. П...Последните домати винаги са най-вкусни наистина. Поздрави!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-54233949682588866852015-10-21T01:22:26.821+03:002015-10-21T01:22:26.821+03:00Дам, много правилно: "Наскоро мъжа ми разбра,...Дам, много правилно: "Наскоро мъжа ми разбра, че слагам и се ужаси, че ял салата от домати със захар, ама иначе яде и ушите му пукат, като не знае:))" Явно всички мъже са така. :))))<br />Ние отдавна не сме хапвали домашни доматки, ама май ще е вече за догодина. :) Иначе и аз така правих лятото, ама то ето, че и други хора си поръсвали със сушен риган (много заобичах тази подправка). И на шопска салатка е чудно - с доматче, краставичка, зелен лук, настъргано сиренце, сушен риган и зехтинче... Е, опитай, Весе, много е добро! А аз следващата година ще опитам и твоя вариант. :)<br />Прегръдки и лека вечер!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7227135030992481741.post-73871397720164090862015-10-21T00:39:11.603+03:002015-10-21T00:39:11.603+03:00леле Веси, ти вярно си прескочила това лято с дома...леле Веси, ти вярно си прескочила това лято с домашните домати :) ама пък хубав завършек правиш на лятото с тях :) Ние си отядохме и това лято на хубави домати - снощи последните заминаха на салата. Много харесвам риган на доматена салата и често си ръсвам, но ще използвам и хитринката за захарта. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com