събота, 22 юли 2023 г.

34 години под един покрив...и крем с пъпеш и френско грозде

Денят, от който заживяхме заедно, денят на годежа ни.

Ако има едно чувство, което е най-силно в момента у нас - то това е благодарност! 

За всичките тези 34 години, за всяка година, месец, ден, час и миг от тях! 

И за всичко, с което е бил пълен и пъстър живота ни, защото винаги в него е присъствала неизменно Любовта! 

Късметлии сме, че сме я получили, че сме я получили млади, но и сме горди, че малко или много ние самите сме я съхранили до днес. 

Благодаря! Благодаря! Благодаря!

И нека бъде и с нас, и след нас!

Крема е пълна ицправизация, като трябваше да е сладолед, и дори пренощува една нощ като такъв. После размразих, защото не го одобрих в този му вид (много замръзнал и воднист) и префасонирах в кремче. Първо преди седмица от село донесох френско грозде, с идея нещо да украсявам. После пъпеш се оказа безвкусен, а аз не обичам да хвърлям храна, имах и идея да правя сладолед...


Необходими продукти:
1/2 пъпеш, среден
1 заквасена сметана - 400 гр
1 кен кокосово мляко/сметана
3-4 с.л. + по една на чаша допълнително петмез от фурми, без захар
50 гр натрошен шоколад на ситно, аз сложих готове парченца за украса
захаросани портокалови корички
по 1 ч.л. семена тъмна чиа
плодчета френско грозде за украса
1 пак. желатин
1 пакетче крем за разбиване на Йоткер, сметана




Начин на приготвяне:
Разбива се пъпеша в блендер, да остане на парченца, добавят се сметаната и кокосовото мляко, както и петмеза и пакетчето крем за разбиване и се разбива отново. Изсипват се вътре шоколадовите пърченца и портокаловите корички, както и предварително накиснатия в студена вода и стопен в МВ желатин. Разбърква се и се налива в купички/чаши, наполовина, ръси се чиата и по една лъжичка петмез и отново крем. Отгоре се нахвърлят плодчетата френско грозде.