понеделник, 14 август 2017 г.

Напукани шоколадови сладки






Рецепти за тези сладки има много в нета, правила съм навремето, под името "трюфел сладки", но този път пробвах и ми хареса рецептата на Танчето, макар нейните да са "червено кадифе". Аз пропуснах боята.
Сладките бяха за почерпка и се одобриха подобаващо.



Необходими продукти:
3 ч.ч.брашно
¼ ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сода
¾ ч.л. сол
¾ ч.ч. меко масло
1 и ⅓ ч.ч.захар
3 яйца
2-3 с.л. прясно мляко


½ чаша пудра захар





Приготвяне:
В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта, разбъркайте.
В друга купа разбийте маслото и захарта заедно, докато сместа стане пухкава. Добавете яйцата и продължете да разбивате. Добавете млякото и сухите съставки и с помощта на дървена лъжица разбъркайте, докато всичко се смеси. Охладете тестото за 2 часа в хладилника.





Загрейте фурната до 180°С.
Направете топчета от тестото, колкото орех и ги оваляйте с дебел слой пудра захар. Поставете ги върху тавата от фурната, постлана с хартия за печене. Печете сладките 12-13 минути. Оставете да се охладят напълно, върху решетка.





Препоръчвам да се хапват наскоро след приготвянето, защото дори в метална кутия бързо стават твърди, но едва ли ще ги оставите повече от ден-два, вкусни са!

3 коментара:

  1. Много апетитно изглеждат,Весенце!

    ОтговорИзтриване
  2. Тези са фаворит вкъщи, Веси! Що ли ги правя само на Коледа, да ме питаш? :) Станали са страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правила съм подобни, но точно тези - за пръв път.

      Изтриване