Банички с праз
Продукти:
500 гр кори за баница (ползвам от Лидл)
125 гр масло
3 яйца
3 стръка праз, нарязани наситно
200 гр сирене(извара), може и двете
2-3 с.л. кисело мляко (може без него)
Приготвяне:
Разпределяме корите по две. Между всяка двойка кори мажем с разтопено масло. Намазваме и горната кора. Смесваме разбитите яйца, намачканото сирене, извара и праза. В единия край, от късата страна слагаме по дължина от плънката. Навиваме на пурички и слагаме в застлана с хартия тава от печката. Така навиваме и останалите кори, при мен са общо 7. Намазваме отгоре с масло и ако ни е останала плънка я разпределяме и нея отгоре. Печем до хрупкава, златиста коричка.
Не задушавам праза предварително, предпочитаме го така, не остава суров.
Когато плънката се намазва на цялата кора, тя се губи и не се усеща. Така се получава идеално!
С чаша айрян е идеално!