събота, 13 август 2022 г.

Печени чушки с оцет и олио


Елементарно, лятно и много вкусно. Аз ги приготвям така.




Необходими продукти:
Около 15 зелени чушки за печене
олио
сол
оцет
чесън
копър




Начин на приготвяне:
Чушките се пекат от всички страни на чушкопек, котлон или на жив огън с ламарина.
Аз пека най-често на стъклокерамичните котлони уви.
Всяка изпечена чушка слагам в тенджера и веднага захлупвам с капак. Когато всички са готови оставям настрана, докато изстинат, след което ги беля внимателно.
Поставям в тавичка или голяма чиния, надупчвам с ножа всяка чушка и посолявам на вкус, около 1 с.л. Поливам струйка олио, пак на вкус, търпят мазничко и отново оцет на вкус, чесън слагам 1-2 скилидки, начукани или пресовани. Хубаво разбърквам и оставям да отлежат в хладилника преди поднасяне. мъжа ми ги обича цели, с дръжките, но понякога ги изтърбушвам и тогава пека и беля.


Няма коментари:

Публикуване на коментар