понеделник, 31 януари 2022 г.

"Най-доброто в мен"



Никълъс Спаркс! Неповторимият романтик...Художникът на любовта във всичките и измерения!
Творбите му, макар и леко наивни, като фабула, все пак са написани майсторски откъм психологията на човешката душа и взаимоотошения. Едва ли  по-умело може да се опишат чувствата между двама души, които са неподвластни на никакви външни обстоятелства. Дали тези чувства обаче винаги чертаят кривата на нашия живот, или остават заключени за дълго, понякога и завинаги? 
"Най-добрто в мен" е книга, която ни кара да вярваме в клишето, че любовта, истинската любов е завинаги. Но живота е друго нещо, той просто се случва, въпреки това, което желае сърцето. Понякога има неща, като семейството например, заради които си длъжен да подтиснеш онова, което носиш в душата си, да изживееш и заключиш любовта. книга за саможертвата, която правиш, обичайки. За голямата любов, но и голямата болка. За това, че всичко се плаща...
История  за истинската любов, която въпреки всички болки, трудности и опити да бъде забравена се случва отново. Разтърсваща, дори след 20 години... Краят не е щастлив... А любовта е смисълът. Когато срещнем тази любов, е нужно не само да я изпитаме, а или да имаме сили да я задържим, да я изживеем или пък да избягаме от нея...Понякога, ако човек обича, трябва да може да се опита да предпази някого от себе си, това е може би най-истинската любов.
“Най-доброто в мен” е потвърждение, че истинска е тази любов, която се случва само  когато обичаният човек предизвиква най-доброто в нас и ние предизвикваме най-доброто в него.




4 коментара:

  1. От него съм чела само тетрадката. Някак го подминавам, а не знам защо. Време е да му обърна малко внимание. Благодаря за препоръката, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Някои биха го нарекли сладникав, но на мен ми допада романтичния му стил, но не го намирам за лековат, напротив - много дълбоко в душите и в чувствата навлиза с лекота автора. "Тетрадката" ми е много любима:), има и такава любов завинаги!

      Изтриване
  2. Рядко чета книги Веси.Нямам никакво време, защото работя редовна смяна.Предимно вечер чета, но все по - малко време ми остава.Интересен автор, благодаря за представянето.
    Поздрави, здраве и благословение !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, на мен ли го казваш, Ели...познато, прибирам се късно, излизам рано, вечер готвене, домакинстване, ето сега е почти полунощ, аз тепърва съм пред компютъра за блога и социалните мрежи, и като свърша взимам книжката, крада си от съня и в метрото или трамвая до работа и обратно, когато не е много тежка книгата, но и "тухли" към носила, като са ми интересни...Събота и неделя същ никога не намирам време през деня за четене, винаги има стотина други задачи. Но...без книга не мога!

      Изтриване