събота, 29 януари 2022 г.

Млечна супа със свинско месо

Това е първата супа, която приготвих от книгата на Манчев, Шишков и колектив "Преоткрий своето вкъщи". Вкусна супичка се получи, зимна и сгряваща.





Необходими продукти:
400 гр свинско месо, моето беше с кокал, по вкусно е, и бульона е по-наситен.
2 глави лук
2-3 големи картофа
2 моркова
1 стрък целина
200 мл прясно мляко (после долях още)
2 с.л. червен пипер ( при мен па 1 с.л. сладък и пушен)
сол
черен пипер

за поднасяне:
чесън с оцет
лют пипер





Начин на приготвяне:

Първо сваряваме добре месото,  обезкостяваме, прецеждаме бульона и връщаме месото в него.
Добавяме нарязаните на едро картофи и моркови и варим 20 минути. Слагаме лука и целината, ситно нарязани и готвим още 20 минути. Овкусяваме с пипер и сол и добавяме млякото и червения пипер. Първоначално добавих 200 мл., но после сложих още толкова. Сваляме от котлона и сервираме гореща с лют пипер и оцет с чесън.















 

2 коментара:

  1. Много апетитно звучи и изглежда млечната супа, Веси! Ще пробваме с прясно мляко, без друго всяка седмица правя супи :)
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, и ние сме почитатели на супите, та разнообразявам. Опитай.

      Изтриване