сряда, 3 ноември 2021 г.

Курорт "Св.св. Константин и Елена", август 2021

Тази година основното или по-скоро първото ни море беше този курорт. Северното Черноморие не ми е на сърце от дете, пробвахме преди няколко години и на Кранево и Албена, никак не ни хареса и се бяхме зарекли, че повече крака ни няма да стъпи от Варна нагоре. Е, да, но нали все пак изследователския дух те предизвиква непрекъснато, да опиташ и някъде, където не си бил. Та така, появи ни се възможност за Константин и Елена, и ето ни тук. Курорта не е никак лош, впрочем. Недоволни сме от обслужването, храната и отдалечеността до плажа, на мястото, където отседнахме. Иначе е красива и дивата част, и направената, въпреки кичозността на крайбрежните хотели, но имаше и своя чар дори това. Снимките ми се свалиха в обратен ред, но това няма значение, нямам и време да ги редя хронологично една по една. На места, точно пред най-луксозните хотели плажа е изкуствен и малък, а морето отвратително мръсно, получава се като заблатяване, но учудващо имаше потопили се. На плажа "Слънчев ден", обаче, който е по-скоро по старата част на курорта, по на север морето беше като сълза, плажа просторен и нямаше много хора. Като цяло курорта изглежда доста празен, но то е само защото сме свикнали на юг всичко да е пълно на макс. Тук храненето е по-скоро включено в нощувката и става по хотелите, няма толкова места за хранене, като по южното Черноморие. Има две огромни заведения, но от тези кръчми в битов стил, с чалга и народна музика на живо, каквито не понасяме. Опитахме да хапнем първата вечер в култовото THE BAY – Beach & BBQ, на самия плаж, но се оказа, че е със запазени места до края на престоя ни. Та, вечеряхме в едно семейно ресторантче в центъра, което затвори за нови посетители в 21 часа, което ни шокира. Пак за сравнение ще кажа, че на юг не знам изобщо затварят ли ги, и ако да - то това става по късни доби, доста след полунощ.

Вечер си правехме много приятна разходка покрай морето, крайбрежната криволичеща между хотелите улица е много приятна, както и новоизградения кей. Приятно е също да седнеш и изпиеш коктейл в някое от заведенията на брега, с чудесна гледка към морето. Има и пейки, от които да се насладиш на шума на вълните и осветената вода. В близост до брега в морето е поставена статуя на Нептун, която изглежда доста внушително и нощем, осветена от прожектори, и денем, проблясваща на слънцето. Исках да стигна до нея за снимка, но половинката не ме пусна, загрижен да не се удавя, то до кръста водата там, ама...

Разходихме се до Варна един ден.  Мислехме да посетим и ботаническата градина, която ни беше на 5 минути, но така и не намерихме време, да не изпуснем плажа:)) и почивката по леглата с книжка следобед. Е, поне си починахме. И да отбележа за протокола, че за първи път от 20 години не бях нон стоп на телефона служебно...с две думи - истинска почивка.





































Варна
Имаше някаква делегация, много бяха сладки тези строени пингвинчета:)



Морската градина - имаше базар на занаятите, обичам да ги разглеждам.










И отново в курорта.







И по-луксозната му част пред хотел Приморски, вила Чинка и Астор Гардън.











И нощния курорт с лоши снимки:)

















Малкия плаж пред Тhe bay








3 коментара:

  1. Веси,
    Аз съм от Варна и от години не съм стъпвала в тези курорти.Доста високи са цените там както и по централните места във Варна.Много шумотевица и голямо застрояване настъпи по тези места последните години и те се превърнаха не в място за почивка и релакс , а в места за по - шумен нощен живот.
    Но независимо от това е хубаво да се отиде и да се разгледат курортите лятото в разгара на сезона.
    Поздрави , здраве и благословение !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, заради нас ти се наложи да го посетиш, не беше толкоз лошо, признай:)Здрава бъди и ти!

      Изтриване
    2. Да,
      Не беше лошо, но преди години имаше повече зеленина и цветя.
      Поздрави !

      Изтриване