вторник, 16 март 2021 г.

Целувчена шоколадова торта


И още една торта, тази е първата ми поръчка, този път с диаметър 25 см.





Необходими продукти:



Блат:
10 белтъка
400 гр пудра захар
300 гр оризово брашно


Крем:
300 мл течна сладкарска сметана
150 гр натурално крема сирене
200 гр черен шоколад готварски

Глазура:
200 мл животинска течна сметана
100 гр черен шоколад готварски

За украса:
жълти перли захарни
златни дребни перлички
шоколадови топчета
физалис
шоколадов чипс







Приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се добавя пудрата захар, а накрая и оризовото брашно. Сместа се разпределя в три форми, като на дъното се поставя изрязана хартия за печене. Можете да печете и в една форма, последователно. Блата се поставя в загрята фурна на 180 градуса, като се пече около 20 минути. Изважда се и си оставя да се охлади. Така се изпичат три блата.
Разбива се сметаната с миксер, като се добавя и крема сиренето. Отделно се разтопява шоколада, (аз топих в МВ за около 2-3 минути, като вадих и разбърквах на два пъти), охлажда се. Добавя се шоколада към сметановата смес и отново се разбива, получава се гъстичък крем, койте се намазва внимателно върху блатовете, като последния само леко се заравнява с по-малко крем. Измазва се и отстрани. 
Животинската сметана се нагрява и преди да заври в нея се добавя натрошения шоколад. Оставя се за минута и се разбърва енергично с лъжица. Част от ганаша се слага в пликче, като се отрязва внимателно връхчето. Минава се по ръба на тортата, като през сантиметър се излива една идея повече, за да се разтече по борда. Останалия ганаш се излива и заравнява върху тортата. Подреждат се топчета физалис, шоколадовите топчета, захарните перли, шоко чипса.




















6 коментара:

  1. Малък разкош е тази торта!

    ОтговорИзтриване
  2. Много изкусително изглежда🌞

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    специалист си по украсата на торти.Аз вече почти не правя никакви торти.Никой у дома не желае сладости.Но си струва направата за празнични поводи.Истински разкош и тази торта.
    Поздравления за перфектната изработка !

    ОтговорИзтриване
  4. Много ви благодаря за хубавите думи, приятели!

    ОтговорИзтриване