понеделник, 16 ноември 2020 г.

Пържени люти чушки в чеснов сос с кисело мляко

 По тази рецепта - Пържени люти чушлета с млечно чеснов сос



Продукти:
20 бр. средно люти чушлета
60 мл оцет - пре мен домашен малинов,
30 г брашно,
80 мл олио,
5 големи скилидки чесън,
7-8 г сол, 
300 г кисело краве мляко 3.6%,
2-3 щипки захар,
1-2 с.л. нарязан пресен копър,
50 мл вода,
2 щипки пушен червен пипер. 
5-6 г  червен пипер.

Начин на приготвяне: 
Чушките се измиват  и подсушават. Надупчват се с вилица на 1-2 места да не се пукат и пръскат по време на пърженето. Загрява се олиото на малко над умерена температура в дълбок тиган /тенджера/ и се изпържват чушлетата до побеляване от двете страни. Слага се брашното, запържва се докато промени цвета си, след това се прибавя млякото, омесено с водата, захарта и солта. Бърка се до еднородна смес докато кипне. Сваля се от огъня, прибавят се пресованите скилидки чесън, оцета и копъра. Обърква се.

Преди сервиране се поръсва с червен пипер  и пушен пипер.






1 коментар:

  1. Веси,
    прекрасно е това ястие.Особено за тези, които са почитатели на лютите чушлета.Страхотна, много лесна за изпълнение рецепта.При това с продукти, които все още се намират по пазарите.
    Лесно и много красиво ястие.
    Поздрави, лек и спорен ден !

    ОтговорИзтриване