сряда, 11 ноември 2020 г.

Най-прекрасния магичен ден рожден - 11.11.2020!


Винаги искам да направя най-хубавата торта за Теб!
Винаги искаме да Ти подарим най-чудесния подарък!
Винаги искаме най-доброто за Теб - искаме всичко...!
Тревогите ни са за Теб, усмивките ни са за Теб, сърцата ни са за Теб!
Защото Ти си нашата Скъпоценност!
Честит рожден ден!
Бъди ни Честита, Едничка!




Моите торти винаги са символични. Такава е и тази магична шоколадова торта с шамфъстък и бейлис.

Бейлис...избрах тазгодишната торта за рождения ден на половинката да е с тази напитка, тортата за моя рожден ден също беше с ароматното питие, с тази съставка ще е и днешната, за рождения ден на дъщеря ни, като символ на силната връзката между нас, защото семейството е всичко, то е тихият пристан, огнището и дома, където винаги ти е топло и уютно, където намираш разбиране,  подкрепа, утеха и цялост, където те смиряват и извисяват.

Дъщерята обича шоколад. 
Обича и шамфъстък. И има и нещо общо между тях. 
Всеизвестен факт е, какво предизвиква ароматното кафяво - черно блокче - наслада, успокоение, еуфория, дори щастие! Може би магия, но когато получи сладкото лакомство нашият организъм изработва ендорфин, или хормон на щастието. 
Дървото Шам фъстък от древни времена се смята за растение, което дава ядки на щастието...
Та - за щастието, което е само и единствено вътре в нас самите, и открием ли го там сме цели, доволни и истински!
За щастието, като личен избор и нагласа, като състояние на съзнанието и душата, независимо от външния свят. Най-щастливият човек е онзи, който дава щастие на най-голям брой хора.
За щастието, което започва с това да насочиш фокуса си към позитивните неща и да поддържаш връзка с позитивни хора, да се усмихваш, да цениш и да се радваш на малките неща, да благодариш за всичко, което имаш, да спортуваш, да се храниш балансирано и здравословно, да имаш цел в живота, за да имаш мотивация и удоволетворение, да живееш в мир и хармония със себе си и с хората около теб, да помагаш на тези, които се нуждаят, да обичаш безусловно, както себе си, така и хората около теб.
За щастието на моето момиче!

Тортата обещава да е нежна и резкошна, точно като Нея!

Ноооо, повече снимки, разрез и рецепта скоро:))

8 коментара:

  1. Веси,
    честито на рожденничката.Да е жива и здрава и много да те радва занапред.От години не правя традиционните блатове за торти със захар.Правя само сурови торти.Но твоите торти са разкошни, много красиви.
    Позитивното мислене е добро нещо, но не всичко става така както на нас ни се иска.Дават се и изпитания.Дано лесно ги преодоляваме и ценим доброто в живота.Най - важното е всеки човек да се научи да прави добро, не е толкова лесно да се прави добро.Спорна и честита нова седмица и НАЗДРАВЕ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Елена! Така е, благодарна съм и на изпитанията, и те уви никак неса липсвали в живота ни, но права си, може би за добро, за да ценим и малкото, което сме получавали, да сме благодарни за това, че сме живи и здрави, че има на какво да се радваме...Клкото до позитивното мислене, стремя се към него, без него би било много трудно да се живее в и без това побъркания ни свят. Добротата...човек няма ли я, никога не може да бъде щастлив, да оцени хубавото! Прегръдка от мен и благодаря за винаги ценни те думи!

      Изтриване
  2. Веси,честит празник!Да ти е жива и здрава рожденничката!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси!!!Толкова любов блика от публикацията ти! Бъдете живи и здрави! Много щастливи мигове пожелавам на твоята обич!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бети! Нека бог я обича повече от мен!

      Изтриване
  4. Честит Празник на Едничка! Много радост за всички ви! Бъдете здрави и нека да са много дните ви, като този, които да карат усмивките да красят очите ви, които да изпълвят с топлота сърцата ви, които да осмислят живота ви!Тортата е разкош! Наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хиляди благодарности за красивите пожелания, Дани!

      Изтриване