събота, 25 юли 2020 г.

А, ла тирамису в чаша

Публикувам го сега, но този десерт приготвих набързо на 8 март, празнувахме у дома с близките ми на сърцето хора,  така ми е най-хубаво:)
Менюто включваше мезета от сирена и колбаси, зелена салата с варени яйца и пикантен дресинг, печено агнешко, предложените  във ФБ от Таня Донева картофи със сметана и този десерт:)




Необходими продукти:

бишкоти 1 пакет малък, по 2 бишкоти на чаша, при мен 8 чаши
1 опаковка от 250 гр маскарпоне
1 кофичка заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
пудра захар на вкус, при мен 1 чаша от 150 мл
кората от един портокал, настъргана
30 гр настърган черен шоколад
шоколадов чипс за украса



Приготвяне:
Смесваме в голяма купа маскарпонето, заквасната сметана, пудрата захар и предварително разбитата сладкарска сметана.
Редим в чашите бишкоти и крем. Отгоре украсяваме с настъргана кора от портокал и шоколад и шоколадов чипс. Оставяме да попият бишкотите 1-2 часа.
Много бърз, лесен и вкусен десерт.




8 коментара:

  1. Веси, разкошен десерт 🥰♥️

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    чудесен е десерта, много красиво изглежда.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиви индивидуални а ла Тирамису-та. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, не са като твоите красоти, Катенце, ти напоследък си направо перфектна. При мен нещо набързо, но се получи добре.

      Изтриване
  4. Тирамису всякак мога да ям:)Разкошен десерт!

    ОтговорИзтриване