понеделник, 4 май 2020 г.

Свинска плешка с гъби и лук



Много вкусна се получи тази импровизация, затова си я записвам веднага, че ще забравя:) А толкова лесно се приготвя.



Продукти:
600 гр свинска плешка
300 гр гъби
1 глава лук
1 с.л. сос уорчестър
3 с.л. сос от нар
1 с.л. горчица
сол
черен пипер
200 мл червено вино
100 мл вода

Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се поставя в глинен гювеч. Гъбите също се нарязват на филийки и се добавят, а слд тяг и нарязания на полумесеци лук. Посолява се със солта и пипера и размесва. отгоре се наливат сосовете, виното и водата. Поставя се във фурната и едва тогава тя се включва на 200 градуса. След завиране се намалява на 170 и се пече два часа. Отхлупв се и се оставя да се доизпари почти течността и да се зачерви. Фурната се изключва и гювеча се затваря. Оставя се да отдъхне така и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар