сряда, 2 декември 2020 г.

Салата "морска звезда"

Това страхотно предястие правих миналата година за Нова година, но публикувам едва сега. Тогава работих на 31-ви до 18 часа и трябваше да приготвя бързи и лесни рецепти, но и вкусни и празнични. Естествено, подготвих предварително продуктите,и само сглобих.Тази рецепта видях в руски клип в Ютуб, под името "цалска шуба" Препоръчвам я.





Необходими продукти за 20 см. форма/ринг:
3 сварени картофа
1 голям сварен морков
3 сварени яйца
100 гр ролца от раци
майонеза, най-удобно в меките опаковки, която направо може да се шприцова, срязвайки връхчето на опаковката.
50-80 гр сьомга пушена/осолена
шепа дребни варени скариди
няколко едри скариди (тип кралски или други)
2-3 стръка пресен лук
копър
сол






Начин на приотвяне:

Ринг за торта се поставя върху поднос, острани се облицова с хартия или фолио. 
1. На дъното се шприцова майонеза на решетка, не плътно, настъргват се картофите и се посоляват леко, отново се шприцова майонеза
2. Върху картофите следва нарязаната на ситно сьомга и пресен лук, отново слой маййонеза.
3. Третия слой са натрошени жълтъци и наситнени ролца от раци, отново шприц с майонеза.
4. Настъргва се сварения предварително морков, шприцова се майонеза.
5. Нареждат се дребните скариди, настъргва се белтъка от свареното яйце, шприцова се майонеза, на по дебел пласт.
Размазва се и се заравнява добре, сваля се ринга, поръсва се с нарязан копър и се украсява с варените големи скариди, под форма на морска звезда. Ако имате и хайвер би се получило чудесна украса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар