неделя, 29 декември 2019 г.

За Любовта и за две мишки!

Ако се Обичате толкова, колкото само веднъж в живота се Обича, ако Ние е повече от Аз, то тогава няма нещо или някой, което да може да ви раздели, в добро и лошо! Дали си струва?
Струва си - всеки изживян миг - добър, или лош, но споделен!
Споделяйте живота си! Обичайте се! Бъдете едно Цяло, което е съвкупност от различия и еднаквости, което се развива и променя, но е Цяло! Щастието не е само усмивки и радости, то е просто Споделеност!


Солена торта "Мишки и сиренце"



по идея от руско клипче в YouTube



Продукти за тортичка от 18 см:

3 сварени картофа
1 сварен голям морков
200 гр пушено филе
3 яйца
2 кисели краставички
150 гр кашкавал
2-3 с.л. майонеза
черен пипер
сол





Още:

2 яйца
саламче
стрък праз
зърна черен пипер
4-5 слайса кашкавал или топено сирене




Приготвяне:

Поставя се ринг за торта в чиния за сервиране. От картон се изразва ъгъл, който се обвива във домакинско фолио и се поставя в ринга, като парче отрязана торта (за да не се реже после).
Филето, картофите и краставичката се нарязват на ситно. Белтъка от яйцата и кашкавала се настъргват. Всичко се обърква в купа, като се добавя майонезата и се подправя с черен пипер, може да се посоли. Тази смес се изсипва във формата и се уплътнява с лъжица. Поставя се в хладилника да стегне. През това време се правят мишките. От черен пипер се слагат с натиск, да потъне в яйцето, черния пипер - за очички и муцунка. Отгоре над очите се прави разрез и в него се поставя резенче салам, оформено като ушички. Отзад се забожда лентичка от праза - за опашка.
Изважда се гортичката и отгоре се настъргват жълтъците. Настъргва се и сварения морков и се облепя с него борда на тортата. От слайсовете се изрязват квъгчета с различни отвори, дупките на сиренцето. Покрива се тортата, като се изразват да паснат отгоре. С такива парчета слайс се облепя и вътрешността на отрязаното парче. Поставят се мишките отгоре!







Нека нашите "мишки" да бъдат здрави, щастливи и по-силни от всичко!

7 коментара:

  1. Честити да ви "мишлетата"! Обич, хармония, щастие, усмивки и много радостни моменти! Сега и още дъъълги години! А на вас с Росен пожелавам много много години все да им се радвате и много много внуци да гледате! А тортичката е чудесна! Целувки и весело посрещане на новата година!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова те обичам, благодаря за тези хубави мисли, вярвам в тях!

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели, че споделяш публикациите ми и винаги отделяш време да коментираш, да кажеш хубави думи. Аз уви, по-рядко стигам до блоговете, и до коментари, но винаги го правя с удоволствие. Прекрасен януари нека имаш!

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  3. Веси,
    моят коментар, който беше различен и го написах два пъти, не беше пълен затова го изтрих.Станала е някаква грешка.
    Тортата е прекрасна и много интересна.Бъдете щастливи, все така влюбени както в началото на вашето запознанство.Обичта и разбирателството в едно семейство са най - хубавото нещо.Такова семейство имам и аз.Страхотен подарък е тази торта за всяко новообразувано семейство.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Случват се тези грешки.
      Благодаря отново, Дано нашите две мишки са честити!

      Изтриване