петък, 27 декември 2019 г.

Снежен венец за Стефан!

Семпла, малка тортичка, приготвена много набързо! За нашия Стефан! По традиция, поне от 10 години. С пожелания, които също така от години изричам и наричам - едни и същи, с цялото си сърце! Дано се сбъдват!



Не му е тука мястото, ама от толкова злоба и завист да не смее човек да се похвали и сподели, брей,... дано им се връща тая злоба многократно!
И прегръдка за всички истински хора около мен!
И едните и другите си знаят, нищо, че първите бъркат добротата ми с наивност и си мислят, че ме заблуждават с лицемерието си!



Продукти:
съвсем на око
1 опаковка бисквити"Роден край" с какао
5-6 бишкоти
125 гр крема сирене
2-3 с.л. заквасена сметана
около 100 гр захар, на вкус
200 мл течна сладкарска сметана
30 гр сушени червени боровинки

За украсата:
кокос
борови клонки
зърна нар
замразени - ягоди, малини, черни боровинки, касис, дренки и малини - по няколко
пудра захар


























Приготвяне:

Тортата е с диаметър 17-18 см. Закопчавам ринга на толкова, върху поднос. Поставям на дъното плътно от бисквитите. Разбърквам крема сиренето и заквасената сметана със захарта. Отделно с миксер разбивам течната сметана до гъст крем, обединявам двата крема с шпатула. Поставям 1/3 от него върху бисквитите. Отгоре нареждам бишкотите, ръся боровинките и отново пласт с крем, върху него ред бисквити и отгоре крем, заделям малко за отстрани. Прибирам в хладилника да стегне. Откопчавам, измазвам и украсявам с клонките, една шишарка, предварително добре измити и подсушени и нареждам плодчетата. Поръсвам с кокос и пудра захар. Толкоз!
Че прекалихме с яденето, а пък със сладкото - съвсем - сладки, баклави...а тепърва и още:)











2 коментара:

  1. Веси,
    честито на именника.Да Ви е жив и здрав ! Знам, че ти по традиция приготвяш някоя торта за изненада на този, за когото е предназначена.И тази торта не прави изключение.Много е красива и празнична, при това с кокос, нар и сушени боровинки.Интересно съчетание с крема сирене.
    Поздрави и Весели предстоящи празници !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, мила Ели! Обичам да радвам близки и познати, а пък за най-близките съм готова на всичко! Нямаше как да пропусна и този път!

      Изтриване