вторник, 24 септември 2019 г.

Раничка, чантичка и поличка:)

Тези нещица сътворих в съботата, след Съединението, но едва сега свалих снимките и бързам да ви се похваля:) 
Търсих промазка за кувертюра (заради котките), не намерих, но попаднах на този плат с щампа на коли и веднага чантичка ми изникна в съзнанието. 
Още от лятото обмислях да шия плажна чанта, после колежката ми също ме зариби, като изработи чанта за сестра си в лавандулова шарка. 
Първо уших раничката, много сладка се получи. Остана ми плат и дъщерята пожела пола, а след нея остана и за тази чантичка:), до конец го употребих. 
Отдавна не се бях отдавала на това занимание (понякога ми се иска да го бях превърнала в професия), голямо удовлетворение ми достави, а дъщерята сега си носи творенията ми с удоволствие.


1. Раничка













2. Чантичка






3. Пола





6 коментара:

  1. Веси,
    може би наистина е трябвало да ти стане професия кроенето и шиенето.Баба ми беше шивачка, братът на другата ми баба и жена му също бяха шивачи.Даже вуйна правеше много красиви бродерии на машина за носии и също така фъкана бродерия.Не съм виждала за жалост подобна машина .Старите машини за такава фъкана бродерия явно са унищожени.А ние със сестра ми и сега тракаме на бабините машини - НАУМАН И ВЕРИТАС.Работят безотказно за разлика от новите пластмасови китайски шевни машини.Чудесно е изработено всичко, като от майстор - шивач.Браво !
    Поздрави и усмихната и топла есен !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благоаря, Ели! Моята машина е Лучник, но я имам от 33 години, шие безотказно. Навремето съм правила и машинна бродерия.

      Изтриване
  2. Че си сръчна, знам. Че правиш всичко с изпипване и мерак, знам. Че си голям талант в творението, също знам. А за такова майсторство, произлязло от твоите ръце, не съм се и съмнявала. Единственото, което не знам е, че си искала да го превърнеш в професия. Но никога не е късно, Веси! Прекрасно е всичко, със здраве да си ги ползвате и с гордост да си ги носите! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност никога не съм искала да го превърнав професия, но може би е трябвало да съм го направила,повече удовлетворение носи, пък и контакта с клиента е различен от този, който се налага да търпя откъм някои колеги и шефове в администрациите., бумащината, нормативите...Сигурна съм, че и финансови бих била по-добре.Цулувки!

      Изтриване
  3. Олееее! Веси, невероятни са!!! Представям си какъв кеф е да си ги имаш тези нещица! Дъщеричката ти има защо да се радва! Нека си ги носи със здраве! Комплименти към теб и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Преди много шиех и за двете ни, но отдавна не бях го правила. Прегръдка!

      Изтриване