четвъртък, 7 март 2019 г.

Омлета на Маги

Правила съм яйца по хиляди начини, омлет - също. Но ето, че пак има нещо, което не ми е хрумвало да направя. За този омлет ми каза колежката Маги. Плънката е по желание, а може и без плънка. Аз избрах тази, според хрумването ми и  наличното в хладилника. Невероятно пухкав и вкусен омлет, благодаря, Маги!


Продукти:
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
щипка сол
1 ч.л. масло
1 ч.л. олио
2 рулца от раци, нарязани
настърган кашкавал


Разделят се жълтъците от белтъците. Към жълтъците се прибавят 2-3 с .л. прясно мляко и щипка сол и се разбъркват добре. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. В нагорещен тиган се поставя бучица масло и се налива струйка олио. Като загреят се изсипват жълтъците, да облеят цялото дъно, и веднага отгоре се наливат белтъците, като се разпределят с лъжицата. Тигана се похлупва с широк капак, добре е да е прозрачен, за да се следи процеса. Оставя се похлупен за няколко минути, отхлупва се и омлета се е надигнал чудесно. На едната половина се поставят нарязаните рулца от раци и кашкавала, и се захлупва с другата. Обръща се в чиния и се поднася.








6 коментара:

  1. Интересен омлет, Веси.
    Не съм правила по подобен начин.
    Изглежда много пухкав и вкусен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен не бе хрумвало:) Много е пухкав, наистина.

      Изтриване
  2. Веси,
    прекрасен омлет.Правила съм подобен, но разбитите белтъци ги смесвам с жълтъците.Става подобен на този омлет, много пухкав.Скоро правих традиционен омлет с коприва , добавих и кисело мляко и стана чудесен.Бъди здрава, от здравето по - ценно нещо няма.
    Поздрави и усмихнат осми март !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така, разбъркан съм правила и аз, но този ми хареса повече, по-пухкав стана при мен. С коприва сигурно е чуден.

      Изтриване
  3. Разкошен омлет, Весе, Благодаря -
    поздрави за вас и хубави мартенски празници!

    ОтговорИзтриване