събота, 23 февруари 2019 г.

Несебър


Обичам стария Несебър, има някаква магия в него. 
Дали защото, като дете всяко лято го посещавахме, него и околностите?! 
Леля, сестрата на мама е омъжена и живее в Ахелой, и с вуйчо цял живот работеха по ресторантите на Слънчев бряг. Имала съм прекрасни лета, изкарани там, познавахме всяко кътче на Слънчев бряг, на Несебър, на Ахелой на Приморско. Много мили спомени, с братовчедките, и братовчедите понякога. После пораснахме, омъжих се, разредихме гостуването и времетраенето, че много станахме гостите:)) Не бяхме стъпвали повече от 7-8 години. Това лято поправихме грешката, на прибиране от Китен се отбихме за 2-3 дни у леля. Много ми беше мило и хубаво. Естествено обиколихме старите места. А контакта с порасналия ми племенник беше невероятен, харесахме се взаимно, м...да много е сладък и умен Теди. Така ми стопли сърцето, като го чух да казва на леля си за мен "Лельо, не искам да си тръгва братовчедка ти, тя толкова много любов ми дава" Еми то си е обичливо това дете!


А сега ви предлагам посред зима разходка до Несебър...Така е, като едва сега смогнах да сваля снимките и направя публикацията. За разлика от Слънчев бряг, стария град на Несебър слава богу си е същият. 









































































Ахелой



















И следобеден плаж на Слънчев бряг. Плажа и морето са учудващо чисти, при толкова много курортисти.








Това долу е култовия навремето ресторант "Нептун", където вуйчо беше главен готвач, а ние притичвахме да хапнем мелба, реновиран и коренно променен...






Единствения ориентир, да не се загубим в този мега комплекс , нарастващ с всяка година, остава хотел "Кубан", който все още си е на мястото. И централната алея към плажа, помните ли?



8 коментара:

  1. Много хубави снимки ,Весе!Чакам лятото с нетърпение....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, какво говориш, бих искала да е вечно лято аз...

      Изтриване
  2. Страхотни снимки, Веси! И аз обичам стария Несебър, но онзи от детството ми - чистия, пустия, без сергиите за сувенири и гащи. В този студ така добре ми дойде тази слънчева публикация, напомняйки, че ще скоро ще дойде лятото. Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Несебър не е променен, Сонче. А сергиите за сувенири и картини на мен ми допадат, другия артикул не видях:)). Ех, лятото е толкова кратко, за разлика от тази дълга зима. Прегръдка!

      Изтриване
  3. Веси,
    всяко лято минавам покрай тези градчета - Несебър, Слънчев бряг пътувайки към калните бани край Бургас в Житарово.За жалост навремето всичко беше толкова красиво, а сега е грандоманско, толкова много големи хотели струпани на едно място.Но няма как всичко се изменя, и ние също.Страхотни снимки и толкова слънчево настроение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ели, Слънчев бряг е просто ужасен, нищо общо със стария му облик, но Несебър поне е запазил духа си. Ех, как ми се иска да те видя някъде там по трасето, лятото.

      Изтриване
  4. Еее Веси, да беше продължила и до Варна. Чакам с нетърпение да се запознаем на живо!! Така че, имай го впредвид това лято като тръгнеш към морето. А Несебър е чуден, и през лятото, и през зимата, благодаря за приятната разходка!

    ОтговорИзтриване
  5. Вили, едва ли ще ме отвее към Варна:), аз си предпочитам южното Черноморие, някак Северното ми е чуждо, но знае ли човек...заслужава си, само за да се видя с другарче!

    ОтговорИзтриване