понеделник, 14 януари 2019 г.

Салата с ягоди, спанак и сирене


Днешното ми предложение е свежо и зелено, да припомня, че само след месец, два, слънцето ще е по-щедро от днес, и  малко по малко ще става по-цветно! Нека е цветно и в душите:)



Най-трудното е измиването на спанака тук, после всичко е игра:)

Продукти:
200 гр спанак
5-6 ягоди
50 гр  някакво твърдо сирене по избор, добре е пармезан
зехтин
малинов оцет, може и друг



Приготвяне:

Нарязваме спанака, ягодите и сиренето също, отгоре поливаме с дресинг, получен от зехтин и малинов оцет, при нужда посоляваме, но сиренето е солено достатъчно.



6 коментара:

  1. Никак не я обичаш тази зима, нали, Веси :)
    И избягваш от нея със всякакви цветни предложения :) Много ми допада тази салатка.
    И както ми е болно, утре ще си зарадвам сетивата с една такава цветна :) със сирене.
    Вярно, миенето на спанака е пипкава работа, но както казваше Жоро, лека му пръст - слагай го в един голям леген и после го "изпери" набързо.
    Поздрави сърдечни на теб с пожелание за слънчице тази седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдка за бързо оздравяване, дано витамините в салатката ти дадат сили. Все се опитвам яз да я харесам зимата, ама то насила хубост не става:) чакам си слънцето!

      Изтриване
  2. Страхотна салата, Веси! И аз съм си правила подобна на вилата, само, че с марули вместо спанак. И накрая добавям щипчица черен пипер. Ех, каква слънчева чинийка, с нетърпение чакам и аз да мине зимата, макар че я обичам, но онази- бялата, пухкавата, меката. Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Онази бялата, пухкавата и меката мога и аз да понеса, ама тя виж - безснежна, ледена, ветрена, бррр! Но така ще е:) Чакам поне малко да се затопли, че да пием кафе. Мисля, че и аз съм правила и със салата, а черен пипер също обичам, но избягвам вече, заради стомаха.

      Изтриване
  3. Веси,
    в това студено време твоята слънчева и красива чинийка внася толкова бодрост и настроение.Чудесна салатка, ще я направя, много ще е вкусна, а е и толкова красива.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Красива е, и носи настроение! Дано ти хареса!

      Изтриване