четвъртък, 3 януари 2019 г.

Лично изработени подаръци

Много обичам да се занимавам с ръкоделие, с всякакви дейности, включващи ръчен труд, а ръчно изработените нещица винаги ме грабват и привличат. 
Обаче в последните години все не намирам време, или по-скоро нужното състояние на духа, така де, с годините станах по-неспокоен и нервен тип, на младини бях доста спокойна натура.
Ежедневието някак ми взима силите и не ми остава вдъхновение за творчество, върша си само рутинните дейности, а другото ме натоварва, вместо да ме разтовари. 
Някъде обаче, в едно ъгълче на същността ми, си стои това желание и от време на време излиза на повърхността. 
Така ме връхлетя и този път, между работата, купуването на подаръци за сто човека, правенето на сладки и обичайното домакинстване, ме осени идеята да правя възглавнички с коледни мотиви. 
Всъщност не съм изобретила нищо, просто надникнах в нета и от там вече в мислите ми се визуализираха тези калъфки. Изработих ги с подръчни средства, при мен парчета платове да искаш.  Не са съвършени, но на мен са ми сладурски.
Бурканчетата за сладки също не са нещо ново и невиждано, тях само съм украсила, а част от сладките, които приготвих, избрах да поставя в чаши за вода, с коледни мотиви, хареса ми как се получиха. 
Ще се изфукам тук, пък вие може също да се вдъхновите:).
ако не да правите сладки, то с някое от останалите ми предложения.








Още две възглавнички скроих, но не успях да довърша, едната е с еленче, а другата със снежен човек.




















10 коментара:

  1. Страхотни подаръчета си направила. Честита Нова година. Здраве и късмет.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Мария!
      Честита и на теб, бъдете честити!

      Изтриване
  2. Веси,
    чудесни идеи за ръчно изработени подаръчета и то с подръчни средства.Аз тази година реших към подъръците да добавя и лично изплетени от мен ботушки.В момента плета осмия чифт пак за подърък.Не чорапи, а ботушки.Така,че ще се възползвам и от твоята идея.Баба ми беше шивачка навремето и у дома платове има колкото искаш.А преди време правих бродерийки , малки като украса за елхата или бродирани панделки за подаръци .
    Поздрави и още много вдъхновение !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, че прекрасно - ботушки. Аз не умея да плета, т.е, малко съм опитвала, иска ми се някой ден и това да направя. И това с бродерията ме заинтригува. Прегръдка!

      Изтриване
  3. Разкошни неща си сътворила, Веси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траянче! Достави ми удоволствие приготвянето им.

      Изтриване
  4. Колко хубаво и празнично се е получило всичко!
    Браво, Веси!

    ОтговорИзтриване
  5. Уха! Весе, уникални идеи! Мисля да ти открадна тази идея за следващата година! Възглавничките са страхотни, сладки и аз правя за подаръци...но възглавничките ще оберат точките! Обаче... на снимките виждам едни бисквитки, които събудиха голям интерес у мен...та ако може да ми споделиш рецептата за тях. Тези от последната снимка, които приличат на дънерче. Ще съм ти безкрайно благодарна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, благодаря ти! Ще се радвам, ако споделиш за твоите възглавнички, когато и да решиш да направиш. Днес публикувах рецептата на дънерчетата, намирих ги при Ина - Осигено. Поздрави за теб!

      Изтриване