четвъртък, 5 юли 2018 г.

Шоколадов кекс с кокос и оризово брашно

Много вкусен и различен.





Продукти:

3 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
50 мл кокосово масло стопено
1ч.ч. оризово брашно
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
20 гр какао
1 бакпулвер
1 бурбонска ванилия

Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме кокосовото масло и киселото мляко. Смесваме оризовото брашно, бакпулвера, ванилията, кокосовите стърготини и какаото. Прибавяме ги към яйчената смес и объркваме. Изсипваме в продълговата форма за кекс върху хартия за печене.Печем в загрята фурна на 200 градуса, до суха клечка.

Адаптирано от тук.

2 коментара:

  1. Имам оризово брашно, което си отлежава някъде в шкафа. Хубава идея, Веси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То, и мойто си беше отлежало:)
      Добър начин обаче да го вложа, препоръчвам, получи се кекс с деликатен вкус!

      Изтриване