понеделник, 5 февруари 2018 г.

Салата с рулца от раци, краставици и маслини

Наскоро разглеждайки разни рецепти в интернет попаднах на една моя рецепта и снимка на салата, публикувана от мен през 2007 година в "Гответе с мен". Крадецът е klonka, а сайта Gotvarski.com. Рецептата не е нищо особено, но си е моя.
Публикувам я и тук.

Продукти:
5-6 ролца от раци
1 краставица
5-6 големи маслини
копър
олио
оцет
лимонов сок
сол

Начин на приготвяне:
Ролцата, маслините и краставицата се нарязват на желани парчета.
Добавя се нарязания копър и се подправя с оцета, олиото, лимоновия сок и сол.

4 коментара:

  1. Веси,
    хубаво е когато човек взаимства някоя рецепта да посочи източник.При мен в голямата си част рецептите са плод на моята фантазия и почти винаги правя рецептите различно.Не повтарям една и съща.Комбинирам продуктите , подправките и накрая се получава съвсем различно ястие от първоначалната идея.Доста често в процеса на приготвяне ми хрумват разни идеи и ги осъществявам в движение.Така,че салатката ти е прекрасна, дано няма кражби на рецепти.
    Поздрави и лек и спорен ден !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, твоите рецепти са сигурно на 100% авторски, аз не мога да се похваля със същото, като видя нещо вкусно и трябва да го приготвя, съотвтно и да с запиша рецептата. Винаги обаче гледам да посоча източник. Кражбите не са ми по вкуса!

    ОтговорИзтриване
  3. :) разби ме, с това да си запиша моята рецепта и аз:)Онзи ден, попаднах на много мои снимки за Сирни Заговезни, не че са качествени, просто са им свършили работа на някои сайтове. Няма лошо, но един линк към блога не би им навредил, напротив. Както и да е, кражбите на снимки и рецепти са нещо популярно в интернет. Нещо не се усещат явно, че често изрязвайки снимките, няма да си ги познаем. Неприятно е, обаче, липсва уважение към труда на хората, а от това ми става много мъчно. Салатката е чудесна, Веси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз се съмнявам, че толкова снимката ги е привлякла, очевидно е, че е лоша, правена преди 100 години с една "сапунерка", но салатката е вкусна.

      Изтриване