четвъртък, 25 януари 2018 г.

Сладки с кондензирано мляко

Тази година не успях да покажа и разкажа за коледните си сладки. Толкова ми е любимо това време от годината, когато кухнята ми се превръща в работилница за сладки. Все си мечтая да си остана вкъщи за поне 4-5 дни и да се отдам, но винаги по това време има работа и не мога да взема отпуск. Затова лека - полека, вечер и една събота все пак успях да направя доволно количество и разнообразие. Имаше и за нас, имаше и за роднини, приятели, колеги. 





Винаги се опитвам, освен изпитани рецепти да внеса и нещо ново. Така беше и с тези сладки, които ще ви представя днес. 




Рецептата е на Инчето, честно да си кажа, като влязох в блога и, с идея да приготвя нещо, ми се искаше да направя всичките сладки по нейни рецепти - толкова са привлекателни и снимките, и самите сладки, като рецепти. Не успях всичките:), къде заради продукти, къде заради сложност.
За тези, Инчето споделя, че вървят с малинов конфитюр, но ние не стигнахме до него - и така ни бяха страшно вкусни, много интересни, ефирни и топящи се в устата.




Продукти:
1 жълтък
65 гр масло на стайна температура
1 ванилия
175 гр царевично нишесте
100 мл подсладено кондензирано мляко




Приготвяне:
Жълтъка се разбива с маслото. Добавят се ванилията и млякото, следва нишестето, бъркайки, аз - в робота. От оформеното тесто късаме малки топчета. Поставяме ги върху хартия за печене в тава. Всяко топче притискаме отгоре с вилица, за да се  получат отпечатъци. Печем в предварително нагрята фурна на 160 градуса за 12-15 минути.


Благодаря, Инче за поредната ефектна и вкусна рецепта, задоволих на 100 % не само нашите кулинарни потребности, но и на всички, опитали ги.
Приготвих и още една рецепта, вижда се и на снимката, с не по-малък успех, но ще споделя по нататък. Нямам търпение да опитам и всички останали:)

10 коментара:

  1. Веси,
    чудесни празнични сладки.Аз от доста време вече избягвам също сложните рецепти.Обикновено правя нещо бързо и ефектно.Тази рецепта за сладки с кондензирано мляко също е много ефектна и лесна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Липсата на време ни кара да търсим нещо по-бързо. Тази рецепта е сравнително лесна и бърза.

      Изтриване
  2. Почти не ям сладко, но с тези сладки ме заинтригува. Може да ги направя на Чедата когато идват на гости

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са, Веси, целият подбор е изкушаващ, опаковките също са много красиви. така си е, няма как на самият празник да направим и изядем всичко, но пък за това си имаме декември:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе то тоз декември...толкова натоварен отвсякъде...все си мечтая да имам поне седмица да си правя каквото искам...

      Изтриване
  4. Разкошни са, Веси!Обожавам аромат на масло! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маслото не е много тук, Траянче и не се усеща осезаемо вкуса, но са много интересни и различни сладките.

      Изтриване
  5. Обичам сладичко. А, тези сладки по го особено ме привличат. :)Поздрави!

    ОтговорИзтриване