понеделник, 22 януари 2018 г.

Вълчо капрезе

Публикувам една стара рецепта, със стари снимки, но просто ги намерих и ми се иска да си я запиша и тук, ще чакам да дойде сезона на доматите, за да  я приготвя, не обичам да ги хапвам извън сезона. Тогава, ако се сетя, ще сменя фотосите.




Продукти в количество по желание и вкус:
домати
нарязан на тънко луканков салам
зехтин
сок от лимон
настъргана кора от лимон
скилидка чесън
сушен босилек
сол
черен пипер


Приготвяне :
Поставете парчетата салам в подходящ съд.
Смесете зехтина, лимоновия сок, лимоновата кора, намачкания чесък, солта, черния пипер и босилека.
Изсипете върху салама и оставете за 1 час в хладилника, като може да обърнете веднъж парчетата.
Нарежете доматите на колелца.
Подредете в чиния доматите и салама като ги редувате, полейте ги с останалия в тавичката дресинг и сервирайте.
Особено мъжката част мисля, че ще одобри повече от класическото капрезе, пък защо не и дамската, от тези по-лакомичките, като мен:)


8 коментара:

  1. Ей такава салата да има човек!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна вариация на капрезе с месо.Чудесно, зимно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Огладнях, а сутрин обикновено хич го няма апетититът ми :)) И две филийки хляб, моля :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха, и аз така със сутрините, но пък вечер...спиране нямам:)

      Изтриване