петък, 29 септември 2017 г.

Телешка курбан чорба





Продукти:
600 гр телешко месо 
2 моркова 
2 средно големи глави лук 
2 чушки 
3 яйца 
6 с.л. ориз 
Целина 
Олио 
Оцет 
Сол, черен пипер на вкус 
Джоджен



Приготвяне:

Нарежете на дребно телешкото месо, сложете го в тенджера, залейте го със студена вода и добавете малко олио.  Включете котлона на най-силната степен, докато заври месото. След като заври, варете на слаб огън. Аз варя в тенджерата под налягане 50-60 минути.
Нарежете на дребно морковите, чушките, целината, и лука и ги добавете към месото, малко преди да се е сварило. След като поомекнат, добавете и ориза. 
Когато ястието се свари, разбийте яйцата в купичка с малко оцет и през цедка изсипвайте много бавно в телешкия курбан, като непрекъснато бъркате. Поръсете отгоре с джоджен.
След като ястието е готово добавете черен  пипер на вкус. 

10 коментара:

  1. Чудна супичка, Веси! В това студено време е идеална за сгряване! Никога не съм правила супа с телешко месо, трябва да се поправя! Усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страшен студ е тука:(, много ми е труден този преход - от топло към студено.
      Супичките при нас целогодишно се тачат, но няма нищо по сгряващо и питателно от топла супа в студеното време.
      А аз, Теди често правя най-различни супи с телешко месце, даже имам няколко в блога.
      Ще се радвам да опиташ.

      Изтриване
  2. Правя от обезкостена телешка глава и малко джолан. Става върховно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, с кокал е винаги по-вкусна супата, Дзверче!

      Изтриване
  3. В сезонът на тези ястия, просто не мога да пропусна тази супичка, Веси. Толкова е апетитна. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не я пропускай, смело приготвяй и да ви е вкусно!

      Изтриване
  4. Чудна е, Веси. Обожаваме вкъщи курбан! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Веси,
    чудесен курбан с телешко месо.В студеното време курбанът е много подходящ и аз често го приготвям с телешко / най - често с джолан / и агнешко.Много вкусен става, твоят обаче е по - различен от този, който правим по нашия край.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, ще ми е интересно да споделиш и ти за курбана от вашия край.
      Поздрави и за теб!

      Изтриване