четвъртък, 24 август 2017 г.

Макарони болонезе



Продукти:
500 гр. макарони
700 гр. кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 морков
4-5 домата
олио
сол, черен пипер
пресен риган

Приготвяне:
Каймата се запържва в олиото, след което се прибавят нарязаните на ситно лук и чесън, моркова, поръсва се със солта и пипера, като се задушат се добавят и настърганите домати се наливат около 2 чаши вода. Оставя да поври около 30 мин.
Макароните се сваряват в подсолена вряща вода с малко олио (за да не се слепват) за около 9-10 мин. (според указанието на опаковката и вашето желание, ние ги предпочитаме по-сварени).
Може да се настърже кашкавал или пармезан, както и да се запекат, но ние ги хапнахме този път без екстри на вилата.


Не сме много фенове на пастата и макароните, или поне половината от нас /обикновено сме аз и зетя срещу дъщерята и мъжО/, но спасяват положението, когато трябва да се приготви нещо бързо. Пък и свежия въздух и градинския пресен риган направиха макароните още по-вкусни.


6 коментара:

  1. Чудесни са, Веси! Когато нямам спагети слагам, каквато паста намеря :)

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    и в нашия дом пастата не е от любимите.Най - вече със сирене се консумира.Но понякога правя и макарони на фурна.Болонезе по - рядко, но наистина спасяват положението когато трябва нещичко набързо да се приготви.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Макароните на фурна са си друго нещо - сладките имам предвид, и аз ги обичам, но рядко правя, при това разнообразие от десерти човек забравя старите и традиционни.

      Изтриване
  3. Бързо и вкусно...,любима комбинация,Веселушке! :)

    ОтговорИзтриване