вторник, 2 май 2017 г.

Руло от кайма в тесто

Страхотно се получи това импровизирано руло, и на вкус и на вид!


Продукти:

За тестото:
Ползвах половин доза тесто по тази рецепта. Вие можете да ползвате своя любима рецепта. Другата половина може да се ползва за пица или мекици.



За плънката:
500 гр кайма, ползвах свинска
1 малка консерва грах и моркови, отцедени от течността
сол
черен пипер
чубрица или други подправки по избор
1 яйце плюс 1 жълтък за намазване



Приготвяне:

Каймата омесете с изброените продукти. Разстелете я върху хартия за печене във формата на руло, оформете хубаво стегнато руло, с помощта на ръцете си намазани с олио. 





Пренесете рулото върху разточеното на правоъгълник тесто и го поставете точно по средата.

Нарежете тестото и от двете отстрани на ленти, леко наклонени надолу, с дебелина два сантиметра, с помощта на остър нож. Оплетете лентите плътно и запечатайте добре от двата края рулото. Намажете с четка повърхността на тестото с жълтъка.

Изпечете рулото в предварително загрята фурна първоначално на 200˚С за 10 минути, след това намалете  на 180˚С и печете още 20-25 минути или до загар и готовност.




6 коментара:

  1. Весе, толкова вкусно изглежда! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошно е, Веси! Непременно ще го направя! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    много красиво и същевременно лесно руло.Понякога толкова бързо ми се налага да спретна нещо,че съм си приготвила специално тефтерче за бързи и лесни рецепти.И тази твоя рецепта ще влезе задължително в списъка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, ако има предварително приготвено тесто, рецептата е бърза.
      Поздрави, Ели!

      Изтриване