четвъртък, 15 декември 2016 г.

Пържени камби


Приготвих това простичко ястие, скоро след като го видях при Бети. Но ще си го запиша и тук, макар и позакъсняла, защото наистина е много, много вкусно. А който не го е опитал, само е загубил. Предния ден приготвях туршия с камби и ми остана част от нарязания зеленчук. Затова моята рецепта е не само с камби, но и с карфиол и целина.



Продукти:

няколко камби за порция
няколко китки карфиол
няколко парченца целина
олио 
сол
за поднасяне
магданоз
сирене
чесън


Приготвяне:
Камбите се нарязват. Бети е показала много лесен начин за почистване от семнната част. Олиото в тенджерата се загрява и се поставят  зеленчуците. Намалява се котлона и се разбърква докато омекнат зеленчуците. Посоляват се леко, нареждат се в чинии и се поръсват с магданоз, нарязан чесън и сирене.



Това е - простичко, пъстро и апетитно.
Благодаря, Бети!

6 коментара:

  1. Браво Веси! Много ги обичам така набързо, със сиренце. Използвам напоследък зехтин за запържване. Но това е въпрос на вкус. Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. За първи път правих, дори не ми бе хрумвало, но ми хареса, да, със зехтин ще е по-добре, аз го ползвам повече суров, в салати, за готвене по-рядко.

    ОтговорИзтриване
  3. Пъстро и вкусно предложение, Веси! И така поднесено много ме изкушава да потърся камби. Весели и усмихнати празнични дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, да знаеш, че ако намериш - ще ти хареса!
      Усмивки и при теб!

      Изтриване
  4. За това нещо мога да се наредя няколко пъти на опашка :)) Нищо че в блога ми има предимно сласки работи, предпочитам соленичко... нещо със сиренце, ако може :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много простичко, но много вкусно, не очаквах дори.

      Изтриване