събота, 9 април 2016 г.

Кайгана


Продукти:
3яйца
1 връзка пресен лук
½ връзка магданоз
2-3 стръка пресен джоджен
1 ч.ч. брашно
Олио
Сол
Черен пипер


Приготвяне:
Нарязват се магданоза, джоджена и лука много на ситно. В купа се смесват яйцата, солта и брашното. Добавят се нарязаните подправки. Получава се гъста каша. Сгорещява се олио в тиганче и в него се изсипва по лъжица от сместа. Пържи се от двете страни. Поднася се с айран и с парче сирене. Вкуснотия е.


*Рецептата видях и приготвих преди няколко години, при Берина от БГ-мама. 
Подходяща е за сезона, затова я пускам сега.




11 коментара:

  1. Бързо и много вкусноооооооооо!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, като за работещи домакини:))

    ОтговорИзтриване
  3. Това е още една страхотна рецепта, Весе,
    и поничките, и пикантното пиле - чудесни!
    Благодаря, поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, така ме стоплят твоите мили думи, макар да не съм ги заслужила, когато достигна твоето майсторство в презентирането и снимането - тогава ще има за какво да ме хвалиш, тук просто съм сготвила и щракнала в движение:)

      Изтриване
  4. Веси,
    чувала съм за подобно ястие, но не знаех как се прави.Благодаря, че го представи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Ще го тествам и ще се похваля :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно и любимо ястие, Весе! Огладнях, ей! ;)
    За пореден път се изненадвам, прочитайки "кайгана". Докато не открих интернета не бях чувала думата от друг, освен от татко и баба и си мислех, че е някаква тяхна си, донесена от Беломорска Тракия. Оказа се, че е много разпространена, но така и не можах да намеря обяснение за етимологията ѝ. Колкото до ястието, срещала съм какво ли не наречено с това име и единствено с твоя вариант леко се припокрива татковия. У нас като се кажеше кайганЪ, се имаше предвид бъркани на тиган яйца, ама едва разбъркани - само боднати, колкото да се спука жълтъка и оставени на слаб огън да се сгъстят и да добият отдолу коричка. Нашата кайганЪ имаше и варианти, но ще стане още по-дълго за четене. ;)) Ако ти е интересно погледни при мен тези дни - ще се опитам да пусна рецептите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подсетих те, значи, Ирме:)Ще ми е интересно да прочета не само рецептите, но и историите, които ще ги придружат, впрочем при теб е винаги интересно, освен вкусно и красиво!

      Изтриване
  7. Веси, моята баба приготвяше нещо подобно, но си имаше друга (диаликтна дума за него-жалко, че не си спомням). Беше много вкусно, особено с домати от градината. Обичам подобни рецепти -семпли, с достъпни продукти и вкусни ! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване