петък, 4 март 2016 г.

Пълнени тиквички с пилешки дробчета


Пълнени тиквички с пилешки дробчета

Продукти:
3 тиквички
400 г пилешки дробчета
1/2 ч.л. сол
1 глава лук
2 моркова
50 мл бяло вино
50 мл зехтин
2 с.л. мед
200 гр пушено топено сирене
щипка индийско орехче


Приготвяне:
Дробчета се изкисват в съд с вода, като няколко пъти се сменя водата. Лукът се почиства, измива и реже много много на ситно. Морковите се почистват и рендосват. Тиквичките се измиват, почистват в двата края. Режат се напречно на 3. Издълбава се вътрешността на тиквените чашки. Настъргва се на ренде. Взема се дълбок тиган. В него се слагат всички видове зеленчуци. Добавят се дробчетата, отцедени от водата. Налива се 50мл зехтин и съдът се поставя на включен котлон. Продуктите се разбъркват с дървена шпатула. Оставят се да се позапържат за 5- 10 минути. Добавя се 50 мл бяло вино, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л. мед и щипка индийско орехче. Долива се 100 мл вода. Плънката се оставя на слаб огън 10 минути, след което се оттегля. Пълнят се тиквените чашки. Отгоре на всяка се слага по кръгче пушено сирене. Готови се подреждат в тавичка. Налива се 100 мл вода и 2- 3с.л. олио. Пекат се на умерена фурна 30 минути. Сервират се топли.


*Рецептата видях в сайта "Баба Пена", приготвих и снимах  доста отдавна :).



6 коментара:

  1. И за мен стана много интересно....Хареса ми идеята и то много,Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. Запрятайте ръкави тогава, щом ви е интересно и го направете и вкусно::)

    ОтговорИзтриване
  3. Още едно нестандартно, интересно и вкусно предложение за приготвяне на дробчетата!
    Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам на оценката ти:) и ти благодаря!

      Изтриване