събота, 16 януари 2016 г.

Ден на снега... в Северния парк

Сутринта чух, че днес е световния ден на снега. Не предполагах обаче, че поглеждайки през прозореца ще видя истинска зимна картина. Може би знаете, че аз не обичам особено зимата. Да, но тази година сякаш снега ми липсва, или поне мъничко. Иска ме се да го има, но за кратко, и ако може без студ, вятър, киша и хлъзгавини:)) Май много искам, а?
От известно време съм много уморена, валят ангажименти от всякакъв характер и не остава време за почивка или някакво приятно занимание.
Оказа се, че днес ще бъда сама през деня, фемилито беше по свои си задачи:) Смятах да се поизлежавам, да сготвя и да се занимавам само с приятни неща (макар къщата да бе нагоре с краката по ред причини.
Обаче снега навън ме подмами, грабнах новия апарат (дааа, Дядо Коледа ме изненада, и за капак ми го беше скрил в кутия от апарат за измерване на кръвно налягане, тюх, че забавен старец:)) и хукнах да правя снимки в парка.
Е, няма такъв кеф - парка се оказа зимна приказка - тишина, спокойствие, сняг се стеле тихо, тихо...почти нямаше хора. Много приятна разходка си направих. Излязох чак на складова база Илиенци, където пък попаднах на страхотно намаление на една турска фирма за дрехи с високо качество. Сдобих се и с ново палтенце-сакенце, и за дъщерята купих 2 чифта дънки, всичко на 50%. Е, похвалих се, сега ви оставям да се насладите на зимната идилия, дано съм се справила добре със снимките, още разучавам апаратчето:)),или май по-скоро още не съм почнала да го разучавам, просто си щраках с удоволствие.

















































14 коментара:

  1. Чудесен сняг си имате в София! Децата са най-доволни от снежната приказка. И добрия старец те е зарадвал, и времето е подходящо за снимки ;) Прекрасна нова седмица, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, да си призная, аз дори като дете не обичах много зимата, най-скучното нещо ми се струваше да се пързаляш с найлон:)), а с шейна пък - още по-зле:))Но, повечето нормални/:)) деца май обичат тези занимания, че и доста възрастни. Както и да е, макар и рядко - и аз намирам очарование в снега. Успешна седмица и за теб, Теди!

      Изтриване
  2. Честито за покупките:),Веси!Прекрасна снежна разходка сте си направили,а при нас във Варна от два дни дъжд валииииииии!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама пък си имате морееееее:( И аз те прегръщам!

      Изтриване
  3. Истинска зимна приказка е нарисувала зимата, а ти си откраднала фантастични кадри в от нея!
    И да не бе казала, веднага щях да те разконспирирам, Весе. :) Честит да ти е подаръка, вярно да ти служи и много, много красиви, щастливи и вкусни моменти да запечаташ с него! И останалите придобивки да си носите със здраве! Ах, как обичам подаръциии! :*
    Хубава неделя от мен! Гушкам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, голям рабирач си ти, Ирме, кога ли ще постигна твоето майсторство при снимките! Но пък се позабавлявах и разтоварих от умствената работа, налегнала ме напоследък. Признавам, че пазаруването на дрехи ми е слабост, не държа на марки, цени, но важно е да ми хареса и да е относително качествено. Гуш-гуш!

      Изтриване
  4. Бяла феерия! Красота! Но и аз, като теб, Веси, предпочитам да е закратко. Да му се нарадваме на снега няколко дни и да се покаже отново онова усмихнато слънчице, дето и душите ни стопля!
    Чудесни снимки, да ти е честит подаръкът! Много вкусотийки да нащракаш с него!
    Хубава седмица, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Вили, и ако може да изчезне, както е дошъл, че вечерта ни изненада за втори път тази зима с протекъл покрив...:( Мерси, за похвалата и пожеланията, ще се старая повече с апаратчето:))

      Изтриване
  5. Много я обичам зимата такава - бяла, снежна и красива! Толкова е чисто всичко! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дааа, бяла, чиста, красива и тиха...Прегръдка от снежна София!

      Изтриване
  6. Весе, напълни ми душата с тези снимки! Как можах да пропусна аз тази публикация ? А? Апаратчето е добро. Да му научиш функциите :)))
    Благодаря за тази чудесна зимна и снежка разхзодка. За едно само съжалявам, че не съм била с теб, да се разходим, ей така двечките, и после да се заврем в някое малко софийско заведение за да пием по едно истинско кафе.
    Прегръщам те силно!
    И браво на дядо Коледа за подаръчето :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алечко:)догодина като дойдете ще поръчам снега по отрано и ще се разходим:) И кафе ще пием.
      Трябва да ми проведеш един онлайн курс по фотография май.
      Прегръдки и поздрави у дома!

      Изтриване
  7. Веси,
    чудни снимки си направила, истинска зимна приказка.Аз обаче обичам зимата, преди години умирах от желание да отида на пързалката.Да гледам всички зимни спортове през зимата по ТВ също много обичам.Но особено много харесвам фигурното пързаляне, изящество и красота на леда.Истинска зимна феерия.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Ели! Обичах и аз да гледам зимните спортове преди години, напоследък почти нищо не гледам, нещо и време не намирам. А фигурно пързаляне обожавам. Така и не осъществих досега желанието си да се кача на зимни кънки, не намерих компания за това:)

      Изтриване