петък, 21 август 2015 г.

Супа от ярешко месо

Супа от ярешко месо




Продукти:

Кокалите с част от месото на едно бутче
3-4 стръка пресен лук
1 морков
1 чушка
стиска киселец
5-6 листа цвекло
джоджен
девесил
фиде
1-2 яйца
кисело мляко
олио



Приготвяне:

Слагаме кокалите да се сварят хубаво. Обезкостяват се. Бульона се прецежда и се добавя месото и олио на вкус. Към тях слагаме нарязаните зеленчуци и зеленията. Варим до готовност. Добавяме фидето и след като и то уври застройваме внимателно с яйцето и млякото, като първо добавяме към тях от врящата смес, да изравним температурите и после обратно - в супата.



Много вкусна супа се получи.





8 коментара:

  1. Веси, много тача тази супичка! А при теб изглежда доста апетитно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Иван, от майстор на вкусотии, като теб - звучи ласкателно.

      Изтриване
  2. Ярешкото е от най-вкусните месца, за мен! Ама, от де:) ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя, така си е. Намират се все още по селцата ентусиасти, отглеждащи козички:)

      Изтриване
  3. Чудно. Захлажда се, ще хапрваме супички. Друг е въпросът откъде ще търсим ярешко, като дойдат бръмбарите в главата ми;)Поздрав, Весе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз мога и през жегата да хапвам супичка, Марте, даже си го правя редовно:))
      Ама бръмбарите...може да укротиш и с агнешко, аз честно казано не правя много разлика във вкуса.

      Изтриване