вторник, 28 април 2015 г.

Шоколадови квадратчета



Този вкусен десерт е по рецепта на шоко-кралицата Марианка. Правих го преди месец, но едва сега пускам рецептата. Но вие няма да сгрешите, ако си го приготвите веднага. Чудех се за някакъв бърз десерт  Марианка ми препоръча тези квадратчета. Нямах в момента масло, и затова замених с маргарин за печене, но съм сигурна, че с масло е още по-вкусно.
Макар да ми липсваше времето и търпението, както и фотографските умения на авторката, все пак се насладихме на десерта максимално.


Шоколадови квадратчета

125 гр. твърд маргарин за печене
100 гр. черен шоколад
1 ч.ч. захар
1 ч.ч.. брашно
2 големи яйца
1 ч.л. бакпулвер

Заливка:

100 гр. млечен шоколад
70 мл. течна сметана
15 гр. твърд маргарин

Шоколада и маргарина се стопяват на водна баня, добавя се захарта, сваля се от огъня и се и прибавят яйцата, брашното с бакпулвера. Сместа се изсипва в застлана с пекарска хартия квадратна тава (около 20 см.) и се пече в предварително загрята на 180 гр. фурна около 25 минути. 
Сметаната се загрява до завиране, дръпва се и се добавя млечния шоколад, разбърква се докато се разтопи и се добавя маргарина, разбърква се. Охладения сладкиш се залива веднага  и се поставя за малко в хладилник за да стегне глазурата. Поднася се нарязан на квадратчета







6 коментара:

  1. Е, жестоки са! Обожавам шоколадови десерти а тези квадратчета са голямо изкушение. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Очень понравился рецепт. Спасибо!

    ОтговорИзтриване
  3. Очень понравился рецепт. Спасибо!

    ОтговорИзтриване
  4. Очень понравился рецепт. Спасибо!

    ОтговорИзтриване