петък, 13 февруари 2015 г.

Бирен хляб за машина за хляб

Бирен хляб за машина за хляб

Продукти:
320 мл. бира/може и изветряла ;D/ на стайна температура
20гр. прясна мая
1ч.л. захар или мед
2 ч.л. сол
600 гр. брашно

Приготвяне:
Разтварям маята със захарта в бирата и изсипвам в контейнера. Пресявам брашното, изсипвам го върху бирата и отгоре поръсвам солта. Изчаквам да се разбърка тестото и ако не се отлепя добре от стените добавям по лъжица брашно, докато трябва - да отскача топката лесно. Пека на бърза програма - 58 минути, със средно изпечена кора.
Получава се чудно вкусен хляб, като ръчния по фурните навремето.

*Рецептата е някъде от нета - разпечатила съм я и пише, че е на cathie :innocent: малко съм променила






10 коментара:

  1. Леле, какъв облак е излязъл от пекарната ти, Весе... Чуден! :)
    Отчупвам си крайче, ако разрешиш. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, ти ме шашна с тази рецепта. Аз почти всеки ден пека хляб, но рецепта с бира за първи път срещам. У дома никой не пие бира, но още утре ще купя (опа, излъгахте, утре ще има питка за Трифоновден) и ще го направя.
    Поздрави и независимо какъв празник ще празнувате утре, нека да е весел! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, да знаеш, че е чудесен. Аз напоследък рядко пека хляб, отвикнах, нямам време..., но този ми е любим. Рецептата и снимката са стари.

      Изтриване
  3. Я какъв пухчо. Само да няма дъх на бира?..Че бира не понасям. Въпреки, че пека пиленце с бира и става разкошно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аля, и аз не съм по бирата...ама какво ще си пийваме на Китен:)) Бира не обичам, но гтвя с бира като откачена - пиле, картофи, хляб, пържоли, кекс...много ми харесва така.

      Изтриване
    2. Само да се срешнем, пък ще решим от какво ще започнем да поливаме дълго очакваната среща:)

      Изтриване