петък, 5 септември 2014 г.

Един по-различен таратор

Навън вали (скоро не е валяло) и хич не е тараторено, но се надявам пак да има слънчеви дни. Дойдат ли направете си този необичаен 

Таратор със селъри






Продукти:


400 гр кисело мляко
сол
няколко стръка селъри
1-2 ск. чесън
олио
копър по желание


Приготвяне:


Млякото се разбива, добавят се сол и олио на вкус, нарязано на кубчета селъри, счукан чесън, копър на ситно. Може да се разреди с вода, ако ви е гъсто. Охлажда се и се поднася.



8 коментара:

  1. Имаш предвид целина, нали? Че взех да се бъркам напоследък. Ако да, звучи много, много добре и непременно ще опитам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Мъхче, селърито е някакъв вид американска целина, затова и така съм го написала. Различава се от нашите стръкове целина, аромата му не е така интензивен и е по-хрупкаво, по-светло е на цвят. Аз затова съм го снимала, но снимката явно не е добра. Ако те интересува - има го целогодишно в Билла и Кауфланд, но можеш да опиташ и със стръкове от нашата целина и да споделиш:) Усмихната еделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Хапвала съм един различен таратор..."руски таратор"...,но такъв със селъри не съм.....,ала и него задължително ще го опитаме и съм сигурна ,че ще ни хареса.
    Лека вечер,Веси и благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, в моята кухня от какво ли не съм правила таратор, ще споделя по-нататък. Прегръдка и хайде връщай се от село, де, къде дават такива отпуски:)))

      Изтриване
  4. Идеята ти е повече от добра, Весе! Ще опитам някой ден, непременно.
    А на теб, щом се оказва, че си любител на селърито, предлагам да си направиш млечна салата с него и сварено пилешко месо. Рецептата я пусках май в Гответе. Сигурна съм, че много ще ти хареса! :)
    Прегръщам те! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, дано ти хареса! ЩЩе опитам непременно салатката, ще я намеря, и на свой ред ще ти препоръчам пуснатата тука от мен салата "Мимоза" - пак със селъри. Хубава седмица!

      Изтриване
  5. Аааа Весе, интересна идейка. Предполагам, че е доста свежо на вкус. Ако намеря тук селъри ще опитам.
    Поздрави, миличка!

    ОтговорИзтриване
  6. Свежо е, ако не намериш - ще ти направя, като дойдеш:)

    ОтговорИзтриване