сряда, 2 юли 2014 г.

Дробчета с майонеза и бира

Тези дробчета видях преди 6-7 години в е-кулинар!
Толкова са вкусни, бързи и лесни, че ще очароват любителите на дробчета. А защо да не опитат и останалите?




ДРОБЧЕТА С МАЙОНЕЗА И БИРА

Продукти:

1 кг дробчета
1 майонеза от 250 гр.
1ч.ч. бира 

Приготвяне:

Размразените и измити дробчета се посоляват леко. Разбъркват се   майонезата и  бирата, заливат се дробчетата и  се слагат във фурната. Пекат се до готовност, до зачервяване. Може да се поръсят с черен пипер. Много крехки и вкусни :thumbup:

Тук съм добавила от себе си и лук, на филиики, понякога слагам и гъби.

 

 






9 коментара:

  1. ммм,наистина бърза и вкусна идея,Веси,харесва ми!
    С пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, и аз съм ги правила, но само с майонеза, но сигурно бирата придава още по божествен вкус. Чудесна рецепта. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета, майонезата ги прави по-сочни, не така сухи, а бирата ги окрехкотява, вкусно...

    ОтговорИзтриване
  4. Не остава ли миризмата от бирата? Че аз бира не кусвам..миризмата й не харесвам :)))

    ОтговорИзтриване
  5. А, виж - по-скоро остава, алкохола се изпарява, но аромат май има...Аз бира също не обичам, но готвя доста с нея - в манджи ми допада, луда работа, а?

    ОтговорИзтриване
  6. Бати Мити4 юли 2014 г., 16:41

    Мързеливо и вкусно. Чудна идея
    И аз като Аура не пия бира и трудно я понасям, но ако е в умерено количество, в манджите оставя леко приятен горчив привкус.
    Ще пробвам и така
    Пробвай
    Скоро пекох с горчицА и бяло вино - фантастика

    ОтговорИзтриване
  7. Бати Мити, благодаря за гостуването! Мда, и аз така - с бирата. А непременно ще пробвам и твоя начин с виното и горчицата, обичам дробчета.

    ОтговорИзтриване
  8. Определено ми допада предложението! Моята дъщеря често готви дробчета, ще ѝ предложа идеята да опитаме!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря, дано допадне и на дъщеря ти рецептата, Тили!

    ОтговорИзтриване