четвъртък, 22 май 2014 г.

Апетитка "баба Милка"






АПЕТИТКА „БАБА МИЛКА”

Продукти:

200гр.люти чушки*
1 краставица
1 ч.ч. оцет
1/3ч.ч.олио
1с.л.захар
сол на вкус
1 връзка пресен чесън
1/2вр.магданоз
1/2вр.копър


Приготвяне:

Чушлетата се изпичат, поопърлят на котлон/скара. Аз не ги белих, но ако са с дебела люспа ще трябва. Почистват се от семето и се нарязват на дребни парченца. Добавя се и нарязаната на ситни кубчета краставица. Чесъна, копъра, магданоза също се наситняват и се добавят. Заливат се със сместта от олио, оцет, сол и захар. Обърква се добре и се оставя да престои.
*Моите в случая бяха от тези дългичките, подобни на чорбаджийски, но по-тъмно зелени – само такива имаше на пазара, пък и не са толкова люти.

Да поясня за "баба Милка" - съседка и роднина, около която съм отраснала. Рецептата е бърза и лесна, много подходяща за сезона и отваря вълчи апетит.






6 коментара:

  1. Страхотна е тази рецепта, Весе! Направо я обожавам тази апетитна, добре, че ме подсети, тази година още не съм правила. Сега ще направя и ще споделя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, Пепи, че ти се харесва и благодаря за отделеното време!

    ОтговорИзтриване
  3. Яла съм такава апетитка на село при сватята. невероятно вкусно и иска доста хлебец!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Тилия, за мен е чест посещението ти в блога! Сърдечно благодаря, радвам се на гостуването ти.

    ОтговорИзтриване
  5. Весе, не става ли много люта?...Изглежда много апетитно..ние по принцип обичаме лютичко..ама да не е много...

    ОтговорИзтриване
  6. Аля, то зависи от чушките, тези които съм описала не са много люти - дълги са като чорбаджийските, но малко по-дебели и по-тъмни..., не знам дали ги има при вас и какъв сорт са. И ние обичаме умерено люто.

    ОтговорИзтриване